Jõhvika kaste

Jõhvika kaste

Jõhvika kaste sobib hästi  lihatoitude juurde. Seda kastet saab korraga suurema koguse teha, kuna see säilib külmkapis kuni nädal. Sügavkülmutatult isegi kauem.

Vaja läheb:
100g pruuni suhkrut
100ml värsket apelsini mahla
250g värskeid jõhvikaid
1 klementiin

Juhised:
1. Vala suhkur ja mahl potti ning kuumuta keemiseni.
2. Riivi klementiini koor ning lisa koos jõhvikatega kuumutatud mahla. Seejärel hauta jõhvikaid kuni need on pehmed (aga mitte pudrud). Värskete jõhvikate puhul 5 kuni 10 minutit.
3. Jahuta kaste ja hoia külmkapis kuni vaja kasutada.
4. Hoia kastet toasoojas u tund enne kasutamist.

Kui oled kastet sügavkülmutanud, siis tõsta kaste sulama vähemalt 24 tundi enne kasutamist.

Allikas: BBC Food

Lisa kommentaar

Teie e-maili ei avalikustata. Kohustuslikud väljad on märgitud *